Tajna neprolazne lepote BB krije se u namirnicama!

 

Kako francuska femme fatale oduvek čuva savršen ten i vitku liniju? Ne morate da budete Brižit Bardo da biste izgledale kao ona. Tajna je u namirnicima.

 

 

 

Umesto rafinisanih biljnih proizvoda, poput margarina, koji su ekspanziju doživeli sedamdesetih godina, poznata francuska glumica koristi samo zdrave namirnice, bez preterane industrijske prerade.

Ali, da premotamo unazad…

 

Bila je 1956. godina. Brižit Bardo stigla je u Sen Trope sa mužem rediteljem Rožeom Vadimom da snimi film „I Bog stvori ženu“. I, te godine, Rože je stvorio seks simbol koji je i danas inspiracija ženama koje žele da budu lepe, zdrave i šik.

 

Brižit je u gradić na Azurnoj obali unela zanosni hedonizam. Ona i Vadim kratko su bili u braku, ali su ga gustirali vrlo intenzivno. Tokom snimanja filma glumica je volela da jutra dočekuje sa suprugom u krevetu gde bi im bio poslužen doručak.

 

Uz kafu i sveđe ceđeno voće, BB i Rože uživali su u tostu sa maslacem i džemom od jagode. Margarin nije opcija francuske dive jer, opšte je poznato, ona konzumira samo zdrave namirnice, a maslac je jedna od ultimativnih.

 

Maslac sadrži mnogobrojne hranljive sastojke koji deluju preventivno protiv mnogih bolesti

Pored toga što je izvanrednog ukusa i što se može koristiti uz svako jelo i za pripremu svih jela, maslac poseduje brojna zaštitna svojstva za naše zdravlje. Najnovija istraživanja to i potvrđuju isticanjem činjenice da prirodne masnoće poput maslaca nemaju nikakve veze sa kardiovaskularnim i drugim oboljenjima. Dokazano je i da maslac sadrži mnogobrojne hranljive sastojke koji deluju preventivno protiv mnogih bolesti.

 

Osnovna masa maslaca zapravo je mlečna mast. Ona čini 83% ovog proizvoda, pa je prava riznica kalcijuma, za koji se zna da je od velikog značaja za zdravlje kostiju. Pored toga, maslac sadrži i lepe količine natrijuma, fosfora, kalijuma i magnezijuma, kao i malu količinu gvožđa. Nije ni čudo što se preporučuje kao prva masnoća koju treba ubaciti u ishranu bebe. Osim ovim važnim mineralima, maslac je i izvor važnih vitamina, među kojima su vitamin A, ključan za sintezu proteina, rast i razvoj tkiva i organa, kao i dobar rad štitne i nadbubrežnih žlezda, zatim vitamin E (poznat kao vitamin mladolikosti) i vitamin D, čiji je optimalan nivo u organizmu neophodan za normalno funkcionisanje tela.

 

 

Poznato je da su masne kiseline veoma važan faktor za zdravu ishranu – maslac ih poseduje čak 20, i to optimalno izbalansiranih tako da podižu nivo HDL (dobrog) holesterola, poboljšavaju funkciju mozga i time snižavaju rizik od moždanog udara.

 

 

Margarin je štetna namirnirnica nastala termičkom obradom ulja koja povećava holesterol, na listi je uzročnika srčanih tegoba, kriv je za visok nivo štetnog holesterola, neravnotežu hormona, probleme sa štitnom žlezdom. Trans-masti koje se nalaze u margarinu nemaju dobar uticaj na vaše telo, pa nije ni čudo što je Svetska zdravstvena organizacija preporučila da se njihov unos ograniči na svega dva grama dnevno.

 

 

Ne morate da budete filsmka zvezda da biste uživali u hrani i pritom lepo izgledali. Sasvim je dovoljno da imate malo sklonosti ka dekadenciji, prodavnicu u blizini i da se poslužite maslacem. A šta ćete na njega staviti – prepuštamo vašoj mašti i ukusu.

 

promo

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *