Tanja iz Mladenovca je danas NOVA ŽENA: “Gušila sam se u sopstvenom salu, lekar mi je rekao da UMIREM. Evo kako sada izgledam”

 

– Od malih nogu bila sam gojazna, i celog života sam takva, ali nikada nisam imala većih zdravstvenih problema zbog toga. Klasično, kao i većina ljudi u mojoj situaciji, stalno sam bila na nekim dijetama i isprobavala neke proizvode za mršavljenje. A onda mi je preminuo otac i tada je počelo moje drastično gojenje. Ne bih o konkretnim brojkama, ali mogu da kažem da se radi o trocifrenom broju – kaže nam Tanja.

 

Tolika kilaža sa sobom je donela i probleme u vidu toga da se Tanja kretala izuzetno otežano.

 

– Noge su mi strašno oticale i nisam mogla da napravim ni dva koraka. Praktično sam živa umirala. Tako je došlo do toga da sam se prošle godine u oktobru odlučila za SLEEV operaciju, odnosno barijatrijsku operaciju želuca u cilju redukovanja telesne težine – kaže Tanja. Krenuo je proces traženja klinike i lekara, i sve je išlo otežano.

 

– Po beogradskim klinikama cene su išle u nebesa, preko Kliničkog bih na operaciju čekala tri godine, a ja nisam imala ni trenutak za gubljenje jer sam bukvalno umirala. Onda sam na internetu saznala za dr Miroslava Ilića u Sremskoj Kamenici – kaže Tanja.

 

 

Odmah se zaputila kod njega, i po obavljenom pregledu joj je dr Ilić rekao da joj je život ugrožen, pa će operacija biti zakazana za kraj januara ili početak februara.

 

– Meni je u međuvremenu proradila i štitna žlezda. Mučila sam se sa otečenim nogama, nadutošću, promuklim glasom i suvom kosom dok nisam proverila hormone. TSH bio mi je 68. Tako sam u aprilu primljena na endokrinološko odeljenje u Kliničkom centru, gde sam za nedelju dana izgubila 14 kilograma, naravno, sve je to bila voda – priča nam Tanja. Sve u svemu, kaže Tanja, od aprila je izgubila 75 kilograma, a od operacije koja se desila 10. maja 60 kilograma.

 

Budući da SLEEV operacija nije mogla da se radi pre nego što se reši problem štitne žlezde, petog maja je Tanja primila poziv iz Sremske Kamenice. Operisana je 10. maja i već za dva dana mogla je da ide kući.

 

– Operacija je prošla savršeno, zahvaljujući doktoru i predivnom osoblju. Uradili su gotovo nemoguće, i meni je želudac sa veličine dinje smanjen na veličinu banane – kaže Tanja.

 

Oporavak je, kao posle svake takve operacije, težak.

 

– Mesec dana živela sam samo na dve čaše vode i šolji čaja dnevno. Posle toga sam jela kuvanu blendiranu hranu – kaže Tanja, dodajući da, premda to sve zvuči zastrašujuće, nije toliko strašno jer se glad ne oseća, a rizik po zdravstveno stanje je smanjen budući da se vitamini unose preko suplemenata.

 

Razlika je neverovatna

– Treba da napomenem da sam ja imala i masnu jetru, visok pritisak i dijabetes, a sada je sve to prošlost, a moji zdravstveni nalazi nakon operacije su idealni. Nestali su i šećer i pritisak i pretala sam da pijem lekove – presrećna je Tanja.

 

A najvažnije od svega je to što je sada zaista tu za svoje voljene, pre svega za sina Zorana.

 

– Mogu da odem sa sinom da prošetam, mogu da uživam sa njim i mogu da budem majka kakvu zaslužuje, a ne žena koja se guši u sopstvenom salu – kaže Tanja.

 

A život nakon ovakve operacije menja se iz korena.

 

– Da, danas jedem kao vrabac, svega u minimalnim količinama, ali jedem sve namirnice. Uzimam redovno i vitamine i danas sam ponovo zdrava i zadovoljna sobom. Život je konačno opet u mojim rukama – zaključuje Tanja.

 

 

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *