Pet savjeta za lijepe i njegovane usne

Njega usana je efikasnija ukoliko na njima nema odumrlih ćelija kože. Stručnjaci preporučuju piling usana jednom u sedam dana, koristeći vlažni peškir s posebnim proizvodom za piling ili s jednostavnom mješavinom šećera i meda.

 

 

 

 

 

 

 

U zimskim danima posebnu pažnju posvećujemo njezi kože lica. Pri tome često zaboravimo da i naše usne trebaju posebnu njegu i tretman. Jer, priznajte, lijepe usne privlače pažnju!

 

Prestanite s lošim navikama oblizivanje usana čini se kao jednostavan način vlaženja suvih usana, međutim ova navika suvim usnama pomaže samo nakratko.

 

Vlažnost nestane za sekundu i koža je suva više nego prije.

 

Vlažnost iznutra i spolja

 

Za ljepotu usana bitno je osigurati cijelom tijelu vlažnost iznutra. Dnevno bismo trebali unositi 1,5 do 2 litre vode. Tokom zime, vazduh u prostorijama u kojima boravimo posebno se može isušiti. Vlažnost od 30 do 40% u prostorijama je idealna za usne tokom zimskih mjeseci.

Pravilna ishrana

 

Ljepota usana zavisi i o unosu vitamina i minerala. Zato je ishrana koja uključuje voće i povrće te vitamini A i E vrlo važna za kožu i usne.

Proizvodi za njegu usana

 

Različiti su oblici i ukusi proizvoda za njegu usana. Važno je da se u tankom sloju nanesu na usne. Ljeti, ali i zimi potrebno je zaštiti usne i od sunca proizvodima koji imaju UV zaštitu.

Piling

 

Njega usana je efikasnija ukoliko na njima nema odumrlih ćelija kože. Stručnjaci preporučuju piling usana jednom u sedam dana, koristeći vlažni peškir s posebnim proizvodom za piling ili s jednostavnom mješavinom šećera i meda, prenosi Ljepota i zdravlje.

 

 

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *