ČAROBNA KAVA ZA MRŠAVLJENJE I ENERGIJU: Piju je David Beckham i Ed Sheeran, kunu se da djeluje. Evo recepta!

 

 

Blagotvorni učinci kave odavno su poznati, ali sada je jedan inovator kavu doveo u vezu s učinkovitijim mršavljenjem. Ali ne bilo kakvu kavu, već potpuno novi recept.

Kava za ekspresni gubitak kilograma spravlja se tako da u šalicu crne kave dodate maslac i posebno ulje. Najvjerniji su fanovi ove recepture nogometna legenda David Beckham i pjevač Ed Sheeran.

Tajna uspjeha ovakve kave leži u njezinu čarobnom djelovanju na gubitak kilograma te poboljšano mentalno zdravlje i energiju, tvrde svi oni koji su je isprobali, a od milja je nazivaju kavom otpornom na metke.

 

Kava otporna na metke?

 

Napitak je izumljen u Americi, a njezin je začetnik 43-godišnji poduzetnik Dave Asprey, koji je na ideju došao nakon što se “osjećao predivno” kada je pio tradicionalni čaj od jaja i maslaca na putovanju u Tibetu.

 

Po povratku u SAD, napravio je vlastitu inačicu visokomasnog napitka pomoću kave, posebnog ulja i maslaca – i utvrdio da je pijenjem mješavine umjesto doručka izgubio na težini.

 

Iako kava ove recepture sadrži do 500 kalorija i čak 51 gram masti, od kojih su njih 70 posto zasićene masnoće, koje su štetne za zdravlje, njezino se blagotvorno djelovanje pokazalo istinitim.

 

Asprey tvrdi da je tomu tako iz razloga što kava sama po sebi ubrzava metabolizam, dok ulje potiče tijelo na sagorijevanje masti. To je, dakle, savršena kombinacija za rješavanje tvrdoglavog sala s trbuha.

 

Toliko je uvjeren u taj recept da i svojoj malodobnoj djeci daje kavu otpornu na metke svakog jutra jer, kako kaže, ulje iz kave im utažuje glad. Kava je toliko popularna u SAD-u da je već dostupna i u kafićima

 

Recept za čarobnu kavu

 

Priprema je vrlo jednostavna – u šalicu kave dodajte dvije žlice nesoljenog maslaca, koji sadrži korisne omega-3 masne kiseline, te dvije žlice ulja bogatog trigliceridima srednjeg lanca, kakvo je, primjerice, kokosovo ulje.

 

Mješavinu ubacite u blender jer će se tako najbolje sjediniti. Asprey napominje da uvijek koristite pravu kavu iz zrnaca, a ne instantni prah jer ona sadrži mnogo više antioksidansa, piše Daily Mail.

 

“Bit će to najkremastija kava koju ste u životu probali”, obećaje Asprey.

 

 

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *